Rejestracja / Logowanie

torcik węgierski inaczej

Sposób przygotowania

Śliwki pokroić drobno przełożyć do miseczki i zalać wódką na 24h.

Krem:
Duży budyń na 3/4 mleka, robimy według przepisu na opakowaniu. Czekoladę roztopić w garnuszku.
Masło utrzeć na puch stopniowo dodawać schłodzony budyń ciągle ubijać na średnich obrotach miksera, jeśli będzie dobrze rozmieszane to dodać roztopioną czekoladę i wymieszać na wysokich obrotach. Na koniec dodać śliwki z zalewą do masy i dalej ciągle mieszając dobrze połączyć składniki.

Biszkopt przekroić na dwa blaty. Jeden wyłożyć na blaszce i skropić esencją herbaty.
Potem posmarować blat powidłami ze śliwek i na to położyć część kremu, następnie nakryć drugi blat biszkoptu- skropić go również esencją herbaty, na niego położyć resztę kremu, potem ułożyć herbatniki- te delikatnie musnąć esencją herbaty, na to można polać roztopioną czekoladę z mlekiem.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 3
  • Autor: justen
  • Dla: 8 osób
  • Poziom trudności: średni
  • Czas przygotowania: ok. 45 min.
  • Koszty: 0 zł

Składniki (10)

  • 2 blaty biszkoptu kakaowego
  • 20 herbatników kakaowych
  • 200gram śliwek suszonych
  • 1 szkl nalewki
  • budyń na 3/4 l mleka
  • cukier i mleko według przepisu na opak. budyniu
  • 1 tabliczka czekolady gorzkiej
  • 1 kostka masła
  • 1/4 szkl zaparzonej herbaty
  • mały słoik powideł (175g)

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka