Rejestracja / Logowanie

gulasz grecki

Sposób przygotowania

W garnku na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojone w kostkę mięso, dodać 3 szkl. wody, koncentrat, ocet, kminek i mały kawałek cynamonu, posolić i popieprzyć. Dodać obgotowane cebulki i dusić pod przykryciem przez ok. godzinę do miękkości. Na koniec dorzucić fasolkę i chwilę pogotować. Podawać z ryżem lub drobnym makaronem. Smacznego!

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1
  • Autor: IrenaM
  • Dla: 5 osób
  • Poziom trudności: średni
  • Czas przygotowania: ok. 30 min.
  • Koszty: 0 zł

Składniki (8)

  • 1 kg wołowina,
  • 7 łyżek oliwa,
  • 4 łyżki koncentrat pomidorowy,
  • 1/2 łyżeczki pietruszka suszona
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 800 g cebua
  • do smaku Sól i pieprz
  • 1/2 puszki czerwona fasolka

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka