Rejestracja / Logowanie

zraziki wołowo drobiowe z chrzanem

Sposób przygotowania

Wołowinę i pierś z kurczaka kroimy na plastry i rozbijamy tłuczkiem. Staramy się aby kawałki były podobnej wielkości . Po rozbiciu układamy wołowinę na stole, solimy, posypujemy pieprzem i smarujemy ostrą musztardą. Następnie na każdy kawałek wołowiny kładziemy kawałek drobiu i solimy go, następnie smarujemy chrzanem. Na górę kładziemy paseczek ogórka kiszonego i cebuli. Zawijamy jak zrazy i 'zamykamy' wykałaczką. Zawinięte zrazy kładziemy do głębokiej patelni na rozgrzany tłuszcz, 'zamknięciem/szwem' ku dołowi i opiekamy po około 5-10 minut z każdej strony. Następnie zalewamy wodą i gotujemy aż do miękkości. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami lub kaszą. Z wywaru można zrobić sosik. Smacznego!

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 2
  • Autor: IrenaM
  • Dla: 4 osób
  • Poziom trudności: średni
  • Czas przygotowania: ok. 75 min.
  • Koszty: 0 zł

Składniki (7)

  • 0,5 kg wołowina,
  • 1 szt pierś z kurczaka podwójna,
  • 2 szt ogórek kiszony,
  • 1 szt cebula,
  • do smaku musztarda rosyjska,
  • do smaku chrzan tarty,
  • tłuszcz do smażenia,

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka