Rejestracja / Logowanie

Zupa meksykańska

Sposób przygotowania

Obierz i pokrój w drobną kostkę cebulę, wrzuć na patelnie, gdy się zeszkli dodaj mięso mielone i podsmaż całość na dużym ogniu. Dopraw solą oraz pieprzem. Gdy skończy się smażyć przełóż do garnka, dożuć do tego kukurydzę, ogórki konserwowe oraz paprykę pokrojoną w kosteczkę. Wrzuć obie puszki fasoli.

 

W osobnym garnku przygotuj wywar z kostki rosołowej. Gorącym wywarem zalej zawartość garnka i gotuj całość 15-20 minut do momentu aż papryka trochę zmęknie. Dodaj przecier pomidorowy oraz sól, pieprz i ostrą paprykę do smaku.

 

Otrzymana zupa powinna być gęsta, jednak jeśli zdaży się dolać zbyt dużo wywaru można ją zagęścić mąką. Podawać posypaną żółtym tartym serem oraz z bagietką.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 3.5
Głosów: 43

Składniki (12)

  • około 0,5 kg mięsa mielonego
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka białej fasoli
  • 2-3 kolorowe papryki
  • 2 średnie cebule
  • 5-6 ogórków konserwowych
  • duża łyżka przecieru pomidorowego
  • 1 kostka rosołowa
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka