Rejestracja / Logowanie

śledziki postne w śmietanie

Sposób przygotowania

Ogórki kiszone pokroić w drobną kostkę i wrzucić do miski, śledzie opłukać pod bieżącą wodą (aby nie były za słone) i pokroić na kawałki ok. 1cm x 1 cm, cebulę pokroić w bardzo bardzo malutką kosteczkę i sparzyć na sitku (przelać przez nią gorącą wodę).

 

Wszystkie składniki wymieszać razem i doprawić świeżo mielonym pieprzem, na koniec wlać śmietanę i wymieszać. Śledziki podaje się wraz ze świeżo ugotowanymi ziemniakami. Najlepiej zrobić je 2-3 godziny szybciej aby wszystkie składniki się 'przegryzły'. Smacznego!

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1
  • Autor: IrenaM
  • Dla: 2 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: ok. 30 min.
  • Koszty: 0 zł

Składniki (5)

  • 200 ml śmietana 12%
  • 5 szt ogórek kiszony,
  • 1 szt cebula,
  • 5 szt śledzie matiasy,
  • do smaku Pieprz kolorowy

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka