Rejestracja / Logowanie

Sałatka z zupką chińską.

Sposób przygotowania

Pierś umyć i ugotować w osolonej wodzie. W tym czasie poszatkować kapustę i rzucić ją do jednej miski z NIE odsączoną kukurydzą do dużej miski, do której będzie dorzucana reszta składników. Następnie wrzucić odsączoną i lekko opłukaną fasolkę.

 

Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w drobną kosteczke. zupkę chińską pokruszyć (najlepiej jeszcze w zamkniętym opakowaniu) i wrzucić do składników, razem z przyprawami, ugotowaną pierś pokroić w drobną kostkę (lub porwać palcami) i wszystko razem wymieszać.

 

Wlać śmietanę i majonez i odstawić na 2-3 godziny aby makaron z zupki (bo wrzucamy suchy) napęczniał. Smacznego!

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1
  • Autor: IrenaM
  • Dla: 8 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: ok. 30 min.
  • Koszty: 0 zł

Składniki (8)

  • 1 puszka fasolka czerwona,
  • 1 szt pierś z kurczaka podwójna,
  • 1 puszka kukurydza,
  • 1/2 szt kapusta pekińska,
  • 2 szt zupka chińska ostra,
  • 1 szt papryka czerwona,
  • 200 ml śmietana 12%,
  • 4 łyżka majonez

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka