Rejestracja / Logowanie

Ryba po grecku z kostek mintaja

Sposób przygotowania

Warzywa obrać i umyć. Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzeniowej, cebulę pokroić w cieniutkie piórka. Wszystko wrzucić do głębokiego ronda z odrobiną oleju. Smażyć ciągle mieszając. Można podlać wodą jeśli będzie przywierać. Na koniec zalać wszystko wodą i dodać przecier pomidorowy. Doprawić pieprzem i solą. Gotować na minimalnym ogniu około 15 minut. Na spód półmiska położyć jedną porcję warzywnego farszu. Na warstwę farszu położyć usmażoną rybę i przykryć wszystko farszem. Smacznego!

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1
  • Autor: IrenaM
  • Dla: 4 osób
  • Poziom trudności: średni
  • Czas przygotowania: ok. 60 min.
  • Koszty: 0 zł

Składniki (7)

  • 1/2 kg marchew,
  • 1/3 kg pietruszka,
  • 3 szt cebula,
  • 200 gram przecier pomidorowy 30%,
  • 6 szt mintaj w kostce,
  • mąka do panierowania,
  • olej do smażenia

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka