Rejestracja / Logowanie

Zupa gulaszowa

Sposób przygotowania

Przygotuj mięso – uzuń niepotrzebny tłusz i pokrój w niewielką kostkę. Obsmaż na patelni na kilku łyżkach oleju. Gotowe mieso umieść w dużym garnku. Na oleju, który został na patelni podsmaż cebulę, pokrojoną w drobną kosteczkę, aż osiągnie złoty kolor, doaj ją do mięsa.

 

Mięso z cebulą zalej wodą do poziomu około 5 centymentów nad poziom mięsa. Całość gotuj. Dodaj ziele angielskie, liście laurowe oraz kostkę rosołową. Marchewkę, pietruszkę oraz seler obierz ze skóry i pokrój w kosteczkę – także dodaj do zupy.

 

Gotuj około 50 minut. Nastepnie dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i papryki, a także pieczarki pokrojone w półplasterki. Około kwadransa przed zakończeniem gotowania dopraw do smaku ostrą papryką, solą , pieprzem oraz dodaj przecier pomidorowy – całość dokłądnie wymieszaj. Gulasz fix rozrób w około 200ml gorącej wody i wlej do zupy. Gotuj jeszcze jakiś czas aż zupa zgęstnieje.

 

Podawać możesz z pieczywem.

 

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 3.5
Głosów: 44

Składniki (19)

  • 1kg-1,2kg mięsa wieprzowego (np łopatka)
  • ½ zielonej papryki
  • ½ czerwonej papryki
  • 200g pieczarek
  • 2 średniej wielkości czerwone cebule
  • 1 warzywna kostka rosołowa
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • majeranek
  • 2 liście laurowe
  • ¼ łyżeczki ostrej papryki
  • 1 średnia marchewka
  • 1 średnia pietruszka
  • ¼ średniego selera
  • 3-4 ziemniaki
  • 3 czubate łyżeczki przecieru pomidorowego
  • opakowanie gulaszu fix Knora
  • kilka łyżek oleju
  • sól
  • pieprz

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka