Rejestracja / Logowanie

Pilaw ze smażoną baraniną

Sposób przygotowania

Ugotować na pilaw. Baraninę pokroić na drobne kawałki i podsmażyć na maśle. Dodać drobno pokrojoną i obsmażoną cebulę oraz nasiona granatu, po czym zalać wodą tak, by przykryła produkty, i udusić pod przykryciem na małym ogniu. Baraninę polaną sosem, który się wytworzył w czasie duszenia, podać na oddzielnym półmisku.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1
  • Autor: tulipan
  • Dla: 2 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: ok. 30 min.
  • Koszty: 8 zł

Składniki (6)

  • granat 35 g
  • cebula 30 g
  • baranina 100 g
  • masło 30 g
  • ryż 80 g
  • sól do smaku

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka