Rejestracja / Logowanie

Ćwiartki kurczaka z piekarnika

Sposób przygotowania

Ćwiartki obskubać z resztek piór i skóry, odciąć 'dupy', rozkroić pałki od udek i dokładnie umyć. Kurczaki wrzucić do jednego naczynia, posypać przyprawami, wlać olej i wszystko razem wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na około 5 godzin. Następnie przełożyć na blachę do pieczenia.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1
  • Autor: IrenaM
  • Dla: 10 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: ok. 15 min.
  • Koszty: 0 zł

Składniki (3)

  • 10 szt ćwiartki z kurczaka,
  • 80 ml olej,
  • 1 opak. Przyprawa do kurczaka - pikantna

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka