Rejestracja / Logowanie

Sos chrzanowy z jabłkami

Sposób przygotowania

Korzeń chrzanu obieramy, myjemy i trzemy na najdrobniejszej tarce. Z cytryny wyciskamy sok, pozbywamy się pestek. Jabłka obieramy i czyścimy z torebek nasiennych. Następnie trzemy na drobnej tarce i mieszamy z sokiem z cytryny.

Chrzan i jabłka mieszamy wraz z jogurtem, dokładnie łącząć. Podajemy zaraz po przygotowaniu. Smacznego!

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 2
  • Autor: IrenaM
  • Dla: 4 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: ok. 15 min.
  • Koszty: 0 zł

Składniki (6)

  • 1 łyżeczka cukier puder
  • 1 szt sok z cyrtyny,
  • 2 szt jabłko,
  • 2 szt. chrzan korzeń
  • 200 ml jogurt naturalny
  • do smaku sól

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka