Rejestracja / Logowanie

Zupa kalafiorowa z kurczakiem

Sposób przygotowania

Pierś myjemy i gotujemy w 1,5 litra wody. Kalafiora myjemy dokładnie i rozcinamy na małe różyczki. Wkładamy do wody z piersią. Gotujemy aż wszystko będzie miękkie. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora, pierś wyciągamy i kroimy w kostkę - wrzucamy do zupy, doprawiamy do smaku. Po zdjęciu z ognia podajemy śmietanę i posypujemy posiekaną pietruszką. Smacznego!

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1
  • Autor: IrenaM
  • Dla: 4 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: ok. 45 min.
  • Koszty: 0 zł

Składniki (6)

  • 1 szt kalafior
  • 1 szt pierś z kurczaka podwójna,
  • 1 szt pomidor,
  • 100 ml śmietana
  • do smaku sól
  • 1/3 pęczek pietruszka

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka