Rejestracja / Logowanie

Zupa szczawiowa z jajkiem

Sposób przygotowania

Liście szczawiu płuczemy i kroimy na paski. Następnie kładziemy na rozgrzanym tłuszczu i podgrzewamy tak długo aż ściemnieje. Wlewamy pół szklanki bulionu i gotujemy, następnie miksujemy blenderem. Wlewamy resztę bulionu. Wlewamy śmietanę i mąkę ziemniaczaną. Doprawiamy do smaku.

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na połóki. Do talerza wkładamy dwie połówki jajka i zalewamy zupą szczawiową. Podajemy na ciepło. Smacznego!

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1
  • Autor: IrenaM
  • Dla: 4 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: ok. 45 min.
  • Koszty: 0 zł

Składniki (7)

  • 1,5l bulion
  • 20 dag liście szczawiu
  • 1 łyżka tłuszcz
  • 1 łyżeczka mąka ziemniaczana
  • 4 szt jajko
  • 100 ml śmietana
  • do smaku sól i pieprz

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka