Rejestracja / Logowanie

Budyń waniliowy z jagodami i biszkopcikiem.

Sposób przygotowania

Z pół litra mleka odlać jedną szklankę. Pozostałe mleko zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i masłem w rondelku Do odlanego mleka dodać mąkę i dobrze wszystko wymieszać.Do gotującego mleka w rondelku  wlać mleko z mąką i dynamicznie mieszać aż krem zgęstnieje na budyń. Rozlać do dwóch pucharków. Zostawić do ostygnięcia.

Jagody wymieszać z 1/2 szklanki cukru i wszystko przesmażyć w małym rondelku.

Jagody wlać na budyń i udekorować biszkoptem (jak ostygnie)

Smacznego!

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 4.5
Głosów: 4
  • Autor: IrenaM
  • Dla: 2 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: ok. 30 min.
  • Koszty: 0 zł

Składniki (9)

  • 500 ml mleko,
  • pół szkl cukier,
  • 1 cukier waniliowy,
  • 5 łyżek mąka pszenna,
  • 5 łyżek mąka ziemniaczana,
  • 1 łyżka masło
  • 1 szklanka jagody
  • 1/2 szklanka cukier,
  • 2 szt biszkopty podłużne

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka