Rejestracja / Logowanie

Pierś z kurczaka w winie z fasolką szparagową.

Sposób przygotowania

Pierś umyć i obsmażyć na patelni z każdej strony, następnie wrzucić do garnka z wodą, dolać wino. Na patelni podsmażyć cebulkę. Fasolkę oczyścić z ogonków i pokroić na 3 cm pałeczki, dodać do piersi, dodać cebulkę. Gotować tak długo aż wszystko będzie miekkie. Pod koniec wywar zagęścić mąką rozrobioną z wodą. Podawać z makaronem lub ryżem. Smacznego!

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 3.6
Głosów: 3
  • Autor: IrenaM
  • Dla: 3 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: ok. 30 min.
  • Koszty: 0 zł

Składniki (6)

  • 1 szt pierś z kurczaka podwójna,
  • 1/2 szklanka czerwonego wina
  • 1 szt cebula,
  • 200 gram fasolka szparagowa
  • 3 łyżka mąka pszenna
  • do smaku sól i pieprz

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka