Rejestracja / Logowanie

Sałatka z fetą

Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa dokładnie myjemy (sałatę najlepiej każdy liść z osobna). Sałatę po umyciu drzemy na mniejsze kawałki (nie kroimy aby nie utraciła witamin).

 

Ogórków nie obieramy ze skóry, dokładnie umyte przekrajamy wzdłuż na pół i kroimy w średnio grube półplasterki. Paprykę kroimy w drobniutkie paseczki. Cebulę po obraniu przekrajamy na pół i kroimy w cienkie półplasterki. Pomidory możemy obrać ze skóry (zależnie od gustu) kroimy je w ósemki.

 

Wszystkie przygotowane warzywa mieszamy. Przygotowujemy sos. Mieszamy w miseczce ocet, sól, pieprz i wyciśnięty na prasce czosnek. Gdy te składniki będą wymieszane dodajemy do sosu oliwę z oliwek.

 

Przygotowanym sosem polewamy wymieszane warzywa. Na górze układamy pokrojony w kosteczki ser feta. Całość posypujemy posiekanymi świeżymi ziołami.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 3.5
Głosów: 97

Składniki (10)

  • 1 główka kruchej sałaty
  • 2 średnie pomidory
  • 1 mały ogórek
  • ½ papryki
  • 1 średnia cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 100g sera feta
  • 3 łyżki stołowe oliwy z oliwek
  • 3 łyżki stołowe octu winnego
  • 1 łyżka stołowa świeżych posiekanych ziół

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka