Rejestracja / Logowanie

Naleśniki po meksykańsku

Sposób przygotowania

NALEŚNIKI Z mąki, jajek, mleka, wody, soli robimy ciasto naleśnikowe. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy grubsze naleśniki. FARSZ Mięso mielone smażymy na wolnym ogniu przez 20 minut. Pod koniec smażenia dodajemy koncentrat pomidorowy, pieprz, sól, przyprawę curry, papryczkę chili. Jak dodamy przyprawy, mieszając dusimy jeszcze trochę na wolnym ogniu. Gdy farsz jest bardzo gęsty, dolewamy odrobinę wrzącej wody, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Na gorące pół naleśnika, nakładamy farsz, składamy naleśnik na pół. Naleśniki smarujemy majonezem, posypujemy grubo kapustą pekińską i polewam je keczupem.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (15)

  • mąka -1 szklanka
  • mleko -1/2 szklanki
  • jajka -2 sztuki
  • woda
  • sól do ciasta
  • tłuszcz do smażenia naleśników
  • FARSZ
  • mięso mielone -250 g
  • koncentrat pomidorowy -1 słoiczek
  • majonez -1 słoiczek
  • przyprawa curry
  • papryczka chili
  • keczup do polania naleśników
  • kapusta pekińska -1/2 główki
  • sól, pieprz

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka