Rejestracja / Logowanie

Zupa meksykańska

Sposób przygotowania

Wlać wodę do garnka i włożyć obrane,opłukane i pokrojone w kostkę  warzywa , gotować. Na maśle podsmażyć umyte , osączone i pokrojone w plastry pieczarki z cebulą pokroioną w kostkę, dodać do wywaru warzywnego i gotować ok. 1 godz. dodać wegetę, pieprz, paprykę, liście, ziele angielskie i majeranek. Następnie przygotować mięso mielone. Mięso wymieszać z wegetą, solą i pieprzem, dodać kaszę manną, starannie wyrobić. Z mięsa formować małe kuleczki i wrzucać na wywar, gotować 5 minut. Papryki pokroić w kostkę, dodać do wywaru, potem odsączoną fasolę, sos meksykański. Przyprawić do smaku przyprawami. Jeżeli zupa będzie za rzadka, zaciągnąć ją 2 łyżkami mąki, rozrobionej z wodą i gotować jeszcze 5 minut.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 3
Głosów: 2

Składniki (21)

  • 0,5 kg-mięso mielone
  • 0,5 kg-pieczarek
  • 2-papryki słodkie
  • 2-słoiki sosu meksykańskiego
  • 2-puszki fasoli czerwonej
  • wegeta
  • pieprz
  • papryka ostra
  • liście laurowe
  • ziele angielskie
  • majeranek
  • 1-marchewka
  • 1-pietruszka
  • 0,5-selera
  • 0,5 pora
  • 1-łyżka masła
  • 1-cebula
  • sól
  • 0,5 szkl-kasza manna
  • 2-łyżki mąki
  • 3,5 l wody

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka