Rejestracja / Logowanie

Sałatka meksykańska

Sposób przygotowania

Fasolę oraz kukurydzę odsączamy z zalewy i wsypujemy do miski. Cebulę, paprykę oraz korniszony kroimy w drobną kosteczkę i dorzucamy do miski.

 

Mieszamy składniki ze sobą. Do małej miseczki wlewamy oliwę, tabasco, ocet , ketchup i zioła i mieszamy razem aby otrzymać jednolity sos. Przygotowany sos mieszamy z sałatką, a następnie wstawiamy sałatkę do lodówki.

 

W tym czasie pomidory kroimy na ósemki lub szesnastki i układamy je dookoła półmiska i lekko solimy. Pomiędzy pomidorami, na środku półmiska układamy sałatkę.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 3.5
Głosów: 37

Składniki (14)

  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 duża czerwona cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 3 korniszony
  • 3 średniej wielkości pomidory
  • kilka kropli sosu tabasco
  • 1 łyżka stołowa oliwy z oliwek
  • ½ łyżki stołowej octu winnego
  • 1 łyżka stołowa ketchupu
  • bazylia
  • oregano
  • sól
  • pieprz

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka