Rejestracja / Logowanie

Sałatka z tuńczyka

Sposób przygotowania

Sałatka będzie układana warstwowo więc na początek musimy przygotować sobie wszystkie składniki – przyda się kilka miseczek, po jednej na każdy składnik. Jajka gotujemy na twardo, po ugotowaniu oddzielamy białka od żółtek.

 

Osobno białka i osobno żółtka ścieramy na tarce. Ser żółty oraz masło także ścieramy na tarce. Cebulę obieramy i drobno kroimy. W dużej najlepiej szklanej misce układamy składniki warstwami od dołu:

 

1. Białka jajek;

2. żółty ser;

3. połowa tuńczyka;

4. połowa puszki kukurydzy;

5. majonez;

6. cebula;

7. utarte masło;

8. druga połowa tuńczyka;

9. druga połowa puszki kukurydzy;

10. majonez;

11. żółtka jajek.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 3.5
Głosów: 37

Składniki (7)

  • tuńczyk w sosie własnym (około 24g ryby)
  • 5 jaj
  • 20 dag żółtego sera
  • 1 średniej wielkości cebula
  • 1 puszka kukurydzy
  • majonez ( 6 łyżek stołowych, ale można też więcej )
  • około 8dag zamrożonego masła extra

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka