Rejestracja / Logowanie

Ciasteczka serca

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki główne zagniatamy na gładkie ciasto i wkładamy do lodówki na godzinę (moje stało w lodówce pół godziny i już było dobre). Po tym czasie ciasto wałkujemy na grubość około 3-4 mm i wycinamy foremką serduszka - w połowie serduszek wycinamy w środku okienko - mniejsze serduszko. Wsadzamy do piekarnika na 10 minut w temperaturze 190 stopni. Uwaga, bo szybko łapią kolor, lepiej pilnować pod koniec pieczenia:) Następnie smarujemy marmoladą całe serce i nakładamy na nie serduszko z okienkiem, posypujemy cukrem pudrem. Gotowe!

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1
  • Autor: Elexis
  • Dla: 3 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: ok. 30 min.
  • Koszty: 15 zł

Składniki (7)

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • pół szklanki cukru
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • ćwiartkę kostki masła i taką samą ilość margaryny (po ok 60 gram każdego)
  • 1 jajko
  • marmolada truskawkowa (lub inna)
  • cukier puder do posypania

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka