Rejestracja / Logowanie

Kurczak murgh makhani czyli butter chicken

Sposób przygotowania

Przyprawy do marynaty (2 łyżeczki kurkumy,2 łyżeczki kminu rzymskiego,1 łyżka garam masala, sól i pieprz)łączymy ze sobą, nacieramy nimi kurczaka i dodajemy dwie łyżki śmietany. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na pół godziny do lodówki.

Kurczaka wraz z marynatą przysmażamy na patelni, po chwili dodajemy połowę masła, smażymy dalej i na koniec dokładamy pozostałą część masła. Dodajemy pomidory z puszki, kolendrę (najlepiej świeżą, posiekaną), zmiażdżony czosnek i resztę śmietany. Cały czas mieszając gotujemy przez około 15 minut. Podajemy z ryżem. Smacznego!

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1
  • Autor: Elexis
  • Dla: 3 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: ok. 30 min.
  • Koszty: 20 zł

Składniki (10)

  • 1 podwójną pierś z kurczaka
  • pomidory w puszcze krojone
  • 2 łyżeczki kurkumy
  • 2 łyżeczki kminu rzymskiego
  • 1 łyżeczka kolendry
  • 1 łyżka garam masala
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 duża śmietana 12 %
  • 2 łyżki masła
  • sól i pieprz

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka