Rejestracja / Logowanie

Sałatka śledziowa z buraczkami

Sposób przygotowania

Buraki i ziemniaki ugotować. Śledzie opłukać z oleju pod strumieniem zimnej wody, a następnie osuszyć. Każdy filet pokroić na kawałeczki o szerokości około 1 cm. Cebulę obrać ze skóry, przekroić na pół na następnie pokroić w cienkie półplasterki. Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę.

 

Ugotowane buraki obrać ze skórki i także pokroić w kostkę. Ogórki konserwowe obrać ze skórki i pokroić w cienkie plasterki. Jabłko umyć i osuszyć a następnie pokroić w ćwiartki, usuwamy środki i każdą ćwiartkę kroimy w poprzek w cienkie plasterki. Wszystkie warzywa oraz śledzie mieszamy w jednej misce.

 

Całość doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i wstawiamy na pół godziny do lodówki. W małej miseczce mieszamy majonez, jogurt oraz koperek. Sałatkę mieszamy z sosem chwile przed podaniem.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 3.5
Głosów: 31

Składniki (9)

  • 6 filetów śledziowych w oleju
  • 2 buraki
  • 4 ziemniaki
  • 1 średniej wielkości czerwona cebula
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 czerwone jabłko
  • 4 łyżki stołowe majonezu
  • 4 łyżki stołowe jogurtu naturalnego
  • garść posiekanego koperku

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka