Rejestracja / Logowanie

Smażone i marynowane makrele

Sposób przygotowania

Filet włożyć na 1 godz do marynaty przygotowanej z 1/3 szklanki oliwy, pokrajanej cebuli, octu, soku z cytryny, soli i pieprzu. Wyjęte i osuszone filety szybko obsmażyć na oliwie. Do marynaty dodać musztardę i estragon, zagotować. Filety podawać polane sosem, obłożone ziemniakami z wody

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1
  • Autor: tulipan
  • Dla: 4 osób
  • Poziom trudności: średni
  • Czas przygotowania: ok. 45 min.
  • Koszty: 20 zł

Składniki (8)

  • estragon 1 łyżeczka
  • musztarda 1 łyżeczka
  • ocet winny 2 łyżki
  • cebula 1 duża
  • oliwa 1/2 szkl
  • filet z makreli 12 szt
  • sól i pieprz do smaku
  • sok z cytryny

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka