Rejestracja / Logowanie

Sos beszamelowy

Sposób przygotowania

Masło stopić na patelni, dodać mąkę oraz część zimnego mleka. Ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia. Stopniowo dodawać pozostałe mleko.

 

Żółtka rozcieramy ze śmietaną i dodajemy do gotującego się sosu. Dokładnie wymieszać. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy do gotowanych warzyw.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 3.5
Głosów: 98
  • Autor: admin
  • Dla: 8 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: ok. 45 min.
  • Koszty: 8 zł

Składniki (7)

  • 1 szklanka mleka
  • ½ łyżki stołowej masła
  • 1 łyżka stołowa mąki
  • 2 żółtka jaj
  • 2 łyżki stołowe śmietany
  • sól
  • pieprz

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka