Rejestracja / Logowanie

Gofry z truskawkami

Sposób przygotowania

Do miski wsypać mąkę, proszek, jajka, cukier i jogurt naturalny, wymieszać. Margarynę rozpuścić, schłodzić i dodać do ciasta, zmiksować. Gotowe ciasto nakładać na rozgrzaną gofrownicę i piec na złoty kolor.

KREM: Do wysokiego naczynia wlać mleko, wsypać śnieżkę i miksować 5 minut. Każdy gofr dekorujemy truskawkową pianką i układamy na piance truskawki.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 2

Składniki (12)

  • 1 ćwiartka margaryna roztopiona
  • 0,5 łyżki cukier,
  • 2 szkl mąka,
  • 3 szt jajka,
  • 2 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • 1 kubek jogurt naturalny,
  • CIASTO:
  • sól
  • KREM
  • 1 opak śnieżki truskawkowej
  • 2 szkl mleka
  • truskawki do dekoracji

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka