Rejestracja / Logowanie

Kostka krakowska

Sposób przygotowania

Kaszę zalej szklanką zimnej wody i odstaw na 20 minut.
Szklankę wody zagotuj, posól i dodaj margarynę.

Na gotującą się wodę włóż napęczniałą kaszę razem z wodą, w której się moczyła.

Gotuj około 15 minut na bardzo małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.

Miękką, gorącą kaszę wyłóż na opłukamy zimną wodą półmisek, rozsmaruj równą warstwę i odstaw do zastygnięcia.

Zastygnięta zimną masę pokrój w romby lub kwadraty.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (3)

  • margaryna 1/2 łyżki
  • kasza krakowska 1/2 szkl.
  • sól

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka