Rejestracja / Logowanie

Babka kakaowa prędka

Sposób przygotowania

Zagotować kakao z mlekiem i ostudzić.
Utrzeć w misce jajka z cukrem, dodawać po trochu kakao, wsypać mąkę i przesianą tartą bułkę, dokładnie wyrobić łyżką.
Przy końcu dodać proszek do pieczenia i wymieszać.

Formę wysmarować tłuszczem, włożyć ciasto i piec w średnio gorącym piekarniku przez 160 stopni C około ok. 1 godziny.
Gdy bułka ostygnie, wyjąć i posypać cukrem pudrem.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (8)

  • mąka 25 dag
  • bułka tarta 1 łyżka
  • cukier 25 dag
  • jajka 2 całe
  • mleko 1/4 litr
  • proszek do pieczenia 1 op.
  • kakao 2 łyżeczki
  • cukier puder do posypania

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka