Rejestracja / Logowanie

Sardynella marynowana w oliwie

Sposób przygotowania

Niewielkie ziemniaki lekko z wierzchu posolić, ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem, wstawić do mocno nagrzanego piekarnika, piec 45-60 min. 

W tym czasie rybki wyjąc z zalewy octowej, oczyścić z ości, zdjąć skórkę, połówki lekko zwinąć i ułożyć na półmisku. Cebule pokrajać w półkrążki, na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, dodać koncentrat, chwilę mieszać na ogniu, po czym dodać cebule, smażyć 5 min. 

Na rybkach ułożyć krążki cebuli, skropić oliwą, przybrać zieleniną. Oddzielnie podać upieczone ziemniaki posypane zielaniną.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (6)

  • oliwa 4 łyżki
  • koncentrat pomidorowy 1 łyżka
  • cebula 2 szt
  • sardynki 1/2 kg
  • ziemniaki 1,5 kg
  • zioła dowolna mieszanka

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka