Rejestracja / Logowanie

Knedle z kapustą i mięsem

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, opłukać, ugotować, zemleć i połączyć z mąką. Kapustę i mięso ugotować, zemleć, następnie doprawić solą i pieprzem. Z masy ziemniaczanej formować okrągłe knedle, napełnić je nadzieniem z mięsa i kapusty i gotować we wrzącej, osolonej wodzie. Słoninę stopić i przesmażyć z cebulą. Ugotowane knedle podawać polane cebulką z tłuszczem.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (8)

  • ziemniaki -3,50 kg
  • mąka ziemniaczana -0,,30 kg
  • mąka pszenna -0,10 kg
  • mięso wieprzowe z/k -1 kg
  • kapusta biała -1 kg
  • cebula 0,20 kg
  • słonina -0,20 kg
  • sól i pieprz

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka