Rejestracja / Logowanie

Kolorowe szaszłyki z ogórkami kiszonymi

Sposób przygotowania

Cebulę obrać, pokroić w grubsze plastry. Ogórki wyjąć z zalewy, osączyć, pokroić w plastry. Mięso pokroić w grubszą kostkę. Do miski wsypać przyprawę do szaszłyków, wlać oliwę wymieszać,

Na długie patyczki do szaszłyków, kolejno nakładać kostkę mięsa, cebula, ogórek i tak do wykorzystania przygotowanych składników.

Gotowe szaszłyki położyć na talerzu, polać przygotowaną marynatą, odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny. Następnie układać szaszłyki na gorącym ruszcie, co jakiś czas obracając je na drugą stronę. Grillować do zmiękczenia mięsa.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (5)

  • ogórki kiszone - 1 litrowy słoik
  • cebula -3 szt
  • 1,5 kg mięsa wieprzowego b/k od szynki
  • oliwa
  • przyprawa do szaszłyków

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka