Rejestracja / Logowanie

Pierogi z pasztetówką

Sposób przygotowania

Pasztetową obrać z osłonki, rozgnieść widelcem. Z mąki, jajka ciepłej wody, oleju i szczypty soli, zagnieść wolne ciasto. Ciasto podzielić na części. Rozwałkować każdą część ciasta, niezbyt cienko. Szklanką wykrawać krążki.

Na każdy krążek, nakładać farsz z pasztetówki, dobrze zlepiać brzegi pierogów, by się nie rozpadły podczas gotowania. Pierogi gotować we wrzącej i osolonej wodzie, przez 5 minut od zagotowania.

Pierogi wybierać łyżką cedzakową, ostudzić, obsmażyć na tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (6)

  • sól
  • woda ciepła
  • jajko -1 szt
  • mąka - 400 g
  • olej 3 łyżki
  • pasztetówka

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka