Rejestracja / Logowanie

Orzeszki

Sposób przygotowania

Margarynę palmę posiekać nożem z mąką i cukrem. Następnie do margaryny dodać 2 jajka, cukier waniliowy, sodę i cukier puder. Zagnieść ciasto, wyrobić na gładką masę.

Ciasto rozwałkować. Patelenkę z foremką na orzeszki, wysmarować tłuszczem.

Foremki wylepić ciastem i piec na złoty kolor.

MASA:  Masło utrzeć z żółtkami i cukrem na puszystą masę, do utartej masy dodać kakao i orzechy i spirytus, dokładnie wymieszać. Upieczone orzeszki, ostudzić, nałożyć masę, przykryć drugą połówką.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (12)

  • orzechy włoskie drobno siekane
  • masło -1 kost
  • mąka -3 szkl
  • cukier waniliowy -1 opak
  • margaryna palma -1 kost
  • jajka -2 szt
  • soda -0,5 łyżeczki
  • cukier puder -0,5 szkl
  • spirytus -1 łyżka
  • żółtka -2 szt
  • cukier puder -0,5 szkl
  • kakao -2,5 łyżki

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka