Rejestracja / Logowanie

Przepis na domowe hamburgery

Sposób przygotowania

Wołowinę pokroić na kawałki. Cebulę obrać. Mięso razem z cebulą zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Do masy mięsnej dodać sól, pieprz i oliwę, dobrze wyrobić masę. Z masy mięsnej formować 4 hamburgery, lekko spłaszczyć.

Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć hamburgery z obu stron na złoty kolor. Bułki naciąć nożem, włożyć do kuchenki mikrofalowej, podgrzać.

Do podgrzanych bułek włożyć po jednym hamburgerze, plastrze sera, podgrzać do rozpuszczenia się sera. Na serze ułożyć plastry pomidorów i liście sałaty . Polać keczupem. Przykryć drugą połową bułki.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (10)

  • wołowina b/k -450 g
  • bułki do hamburgerów -4 szt
  • pieprz
  • sól
  • oliwa -2 łyżki
  • olej -5 łyżek
  • ketchup-4 łyżki
  • pomidor -4 plastry
  • ser żółty -4 plastry
  • liście sałaty -4 szt

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka