Rejestracja / Logowanie

Mini ptysie

Sposób przygotowania

Ciasto Do rondla wlać wodę, zagotować z masłem i szczyptą soli. Mąkę przesiać przez sito, na wodę, podgrzewając mieszać, aż ciasto będzie odstawać od ścianek naczynia. Ciasto ostudzić i ucierać, dodając po jednym jajku. Blachę do pieczenia, wyłożyć papierem pergaminowym. Szprycką wyciskać na papier niedużych ptysiów. Włożyć do piekarnika na 20 minut, piec w 220 stop. Upieczone ptysie, przeciąć na pół. Ostygnięte ptysie napełniać śmietaną i przykryć górną połową.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (7)

  • jajka -4 szt
  • mąka -1 i 1/4 szkl
  • woda - 1 szkl
  • masło -6 łyżek
  • sól
  • bita śmietana w spray
  • cukier puder do posypania ptysiów

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka