Rejestracja / Logowanie

Kotlety grzybowe

Sposób przygotowania

Podgrzybki gotujemy ok 15-20 min i odcedzamy. Po przestygnięciu mielimy przez maszynkę. Do zmielonych grzybów wyciskamy przez praskę ząbki czosnku,a następnie dodajemy jajko, sól, pieprz i bułkę tartą ( bułkę tartą dodajemy do momentu aż masa nie będzie nam się rozpadać i będzie podobna do kotletów mielonych ). Z tak przygotowanej masy formujemy płaskie kotlety i smażymy w niewielkiej ilości oleju z obu stron do uzyskania koloru złotego. Z takiej ilości grzybów wychodzi mi 6 kotletów.  Można podawać zarówno na zimno, jak i na ciepło. Smacznego :)

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1
  • Autor: bunia
  • Dla: 3 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: ok. 30 min.
  • Koszty: 0 zł

Składniki (7)

  • 0,5 kg podgrzybków
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • 0,5 główki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • olej

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka