Rejestracja / Logowanie

Zapiekanka jajeczno-ziemniaczana

Sposób przygotowania

Ziemniaki i jajka pokroić w talarki. W rondlu położyć plaster twardej margaryny, na tłuszczu ułożyć warstwę ziemniaków, posolić i popieprzyć, na ziemniaki warstwę jajek, plaster margaryny i tak do wyczerpania składników. Na wierzchu mają być ziemniaki. Rondel nastawić na mały ogień i pod przykryciem zapiekać.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (5)

  • 1 kg ziemniaki ugotowane w całości,
  • 0,5 kost margaryna,
  • 8 szt jajka ugotowane na twardo,
  • Sól,
  • pieprz

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka