Rejestracja / Logowanie

Sos do jajek

Sposób przygotowania

Do rondla włożyć masło, stopić. Do masła dodać mąkę, zasmażyć nie rumieniąc, rozprowadzić rosołem, zagotować. Chrzan umyć, oskrobać, opłukać, zetrzeć na tarce, o małych otworach, tak jak na placki ziemniaczane, wymieszać z rozprowadzoną zasmażką, wlać śmietanę, przyprawić do smaku solą, cukrem i kwaskiem cytrynowym, zagotować. Połączyć z żółtkiem, podgrzać mieszając.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (9)

  • 1 szt żółtko
  • 1/8 l śmietana
  • 40 g masło
  • 100 g chrzan
  • kwasek cytrynowy
  • 1/4 l bulion
  • cukier
  • sól
  • 30 g mąka

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka