Rejestracja / Logowanie

Sos śmietanowy

Sposób przygotowania

Na patelnię wyłożyć masło i rozpuścić. Do rozpuszczonego tłuszczu dodać mąkę, przesmażyć, uważając, aby jej nie zrumienić. Do mąki wlać gorącego bulionu, dobrze wymieszać, aby nie zrobiły się grudy, zagotować. Śmietanę wymieszać z sokiem z cytryny i solą. Wymieszaną śmietanę wlać do sosu, zagotować.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (6)

  • 1/8 l śmietana
  • 1/2 szt sok z cytryny
  • 1/4 l bulion
  • 30 g masło
  • mąka
  • sól

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka