Rejestracja / Logowanie

Karp panierowany

Sposób przygotowania

Karpia wypatroszyć, pokroić na kawałki, umyć, osączyć. Sprawionego karpia posolić w środku i na wierzchu, odstawić na 30 minut. Jajka wybić do miski, dodać sól i pieprz, roztrzepać. Kawałki karpia obtaczać w mące, jajku i tartej bułce. Na patelni dobrze rozgrzać tłuszcz, kłaść obtoczone kawałki ryby i na wolnym ogniu, smażyć z obu stron na złoty kolor.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (7)

  • 1,5 kg świeżego karpia
  • jajka -2 szt
  • sól
  • pieprz
  • mąka -3 łyżki
  • bułka tarta -3 łyżki
  • tłuszcz do smażenia

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka