Rejestracja / Logowanie

Knedle z serem i śmietanką

Sposób przygotowania

MASA SEROWA Ser wymieszać z 1 łyżką śmietany i 2 łyżkami cukru. Ziemniaki wystudzone przecisnąć przez praskę. Do ziemniaków dodać jajko, mąki, zagnieść ciasto. Uformować z ciasta wałki o średnicy 4 cm i formować krążki grubości 2 cm, spłaszczać je w ręku na środku ciasta, kłaść łyżeczkę masy serowej.

Ciasto dokładnie zlepiać, by się nie rozkleiły, podczas gotowania. Wrzucać na wrzącą osoloną wodę, gotować 4 minuty. Śmietanę wymieszać z cukrem i polać knedle.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (7)

  • 250 g śmietana
  • 1 szt jajko
  • 4 łyżki mąka ziemniaczana
  • 1,5 szkl mąka pszenna
  • 500 g sera białego
  • 1 kg ziemniaki ugotowane
  • 5 łyżek cukru

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka