Rejestracja / Logowanie

Surówka z kapusty kiszonej

Sposób przygotowania

Kapustę lekko odciskamy z soku, a następnie siekamy. Marchew myjemy, obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Identycznie postępujemy z jabłkami. Cebulę kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki łączymy, przyprawiamy do smaku, dodajemy oliwę. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 10-15 minut do lodówki. Podajemy z drugim daniem. Smacznego!!!

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (8)

  • kapusta kiszona (ilość wg uznania, u mnie ok. 250 g)
  • 1 marchew
  • 2 jabłka
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • 1-2 łyżki oliwy

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka