Rejestracja / Logowanie

Marynowane czerwone kozaki

Sposób przygotowania

Grzyby oczyszczamy, kroimy w kostke . Gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną octu, Z pozostałych składników przygotowujemy zalewę oprucz czosnku. Czosnek układamy na dnie słoików. A nastepnie wkładamy grzyby zalewamy zalewą , Szczelnie zakręcamy.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 3

Składniki (8)

  • kozaki czerwone 2 kg
  • czosnek 4 ząbki
  • pieprz kilka ziaren
  • ziele angielskie kilka ziaren
  • ocet 1 szklanka
  • woda 3 szkalnki
  • sól 1 łyżka
  • cukier 2 łyzki

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka