Rejestracja / Logowanie

Sos meksykański

Sposób przygotowania

Przecier pomidorowy umieszczamy w misce, dodajemy ketchup oraz 1 łyżkę stołową wody – dokładnie wymieszać. Papryczkę chilli kroimy w bardzo drobniutkie paseczki a następnie każdy z nich przekroić na 3-4 części – dodać do miski z sosem i dokładnie wymieszać.

 

Następnie dodajemy duża ilość przyprawy chilli i odrobinę curry. Doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku. Gotowy sos wstawiamy na pół godziny do lodówki aby się schłodził i przegryzł.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 3.5
Głosów: 79
  • Autor: admin
  • Dla: 1 osób
  • Poziom trudności: łatwy
  • Czas przygotowania: ok. 15 min.
  • Koszty: 4 zł

Składniki (8)

  • 1 papryczka chilli
  • mała puszka koncentratu pomidorowego
  • 4 łyżki stołowe ostrego ketchupu
  • 1 opakowanie przyprawy chilli
  • curry
  • odrobina wody
  • pieprz
  • sól

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka