Rejestracja / Logowanie

Zapiekanka ryżowa

Sposób przygotowania

Ugotowac ryż i marchewkę w całości. Po wystudzeniu marchewkę obrac i pokroic w grubszą kostkę. Cebulę obrac i pokroic w kostkę.Pieczarki pokroic na cwiartki, papryke w grubszą kostkę. Następnie rozgrzac  olej na patelni i podsmażyc cebulę, pieczarki i paprykę (ok.3 min.). Wszystkie składniki (ryż, marchewkę, podsmażone warzywa, kukurydzę) wymieszac ze sobą i doprawic solą i pieprzem. Przełożyc do żaroodpornego naczynia i piec 20 minut w temp. 180 stopni. Ryż można podawac jako samodzielne danie badź jako dodatek do mięs pieczonych.Smacznego!

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 3

Składniki (9)

  • 2 woreczki ryżu (po 100 g)
  • 2 marchewki
  • 1 puszka kukurydzy
  • 300 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 papryki
  • sól
  • pieprz
  • 5 łyżek oleju

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka