Rejestracja / Logowanie

Śledzie z kapustą i grzybami

Sposób przygotowania

Płaty śledziowe pokroić na kawałki. Kapustę wymoczyć, odcisnąć z tego kwasu, włożyć do rondla. Grzyby dobrze wymoczone  pokroić drobniutko, dodać do rondla,podlać olejem. Dusić kapustę na wolnym ogniu, do miękkości z wegetą,listkiem i pieprzem. Cebulę obrać,pokroić w pół plastry,zrumienić na tłuszczu,dodać do kapusty.

Na samym końcu do gotowej kapusty z grzybami,dodać miód i sok z cytryny. Chwilę jeszcze poddusić. Doprawić do smaku,ostudzić. Śledzie wymieszać z kapustą i grzybami,odstawić na noc w chłodne miejsce. Wykładać śledzie na talerzyki z kapustą i grzybami,udekorować ogórkiem kwaszonym i jabłkiem.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (10)

  • miód -2 łyżki
  • wegeta
  • listek laurowy -2 szt
  • cebula -2 szt
  • grzyby suszone -8 szt
  • kapusta kwaszona -400 g
  • 5 płatów śledzia z oleju
  • sok z cytryny -2 łyżki
  • olej rzepakowy
  • pieprz w ziarnkach

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka