Rejestracja / Logowanie

Kanie smażone

Sposób przygotowania

Zamiast kotletów schabowych,kotlety grzybowe . Kapelusze kani oczyścić przełożyć do miski,zalać mlekiem,odstawić do namoczenia na około 1,5 godz. Odcedzić kanie na sicie,osączyć. Obtaczać w mące,roztrzepanym jajku z solą i pieprzem. Panierować kanie w bułce tartej. Na patelni rozgrzać tłuszcz,smażyć kanie z obu stron na złoty kolor. Podawać na gorąco z pieczywem.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (8)

  • kanie -4 szt średnie
  • jajko -1 szt
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • mleko -1 szkl
  • mąka
  • tłuszcz

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka