Rejestracja / Logowanie

Pieczarki w cieście z sosem czosnkowym.

Sposób przygotowania

Pieczarki umyc i osuszyc. Z mleka , jajek, 5 łyżek oleju i mąki wyrobic ciasto (powinno byc gestsze niż nalesnikowe). Doprawic do smaku, pieprzem , przyprawą i magą . w głębokim naczyniu rozgrzac olej . Pieczarki zarzunac w ciescie i klaśc na rozgrzany olej. Smażac na złoty kolor z każdej strony. 

Przygotowanie sosu:

czosnek obrac i przecisnąc przez praske (lub drobno [posiekac) , posolic. Połaczyc ze śmietaną i majonezem intensywnie mieszając. 

Pieczarki podawac na gorąco razem z sosem.

Smacznego!

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 2

Składniki (13)

  • 1 łyżka magi
  • pieprz
  • przyprawa uniwersalna (typu vegeta)
  • 5 łyżek oleju
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 szklanki mąki
  • 3 jajka
  • 500 g pieczarek
  • 200 ml śmietany
  • 6 ząbków czosnku czosnku
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • olej do smażenia

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka