Rejestracja / Logowanie

Ciasto karmelowo śliwkowe

Sposób przygotowania

Margarynę posiekać z mąką,dodać proszek do pieczenia,cukier,cukier waniliowy i żółtka,zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 2 części. Jedną część wyłożyć na brytfannę,drugą włożyć do zamrażarki. Blachę wysmarować tłuszczem,wyłożyć połowę ciasta. Na ciasto wyłożyć powidła śliwkowe,a na powidła wyłożyć umyte i wypestkowane połówki śliwek. Budyń karmelowy ugotować,wyłożyć gorący na śliwki. Drugą część ciasta zetrzeć na tarce o dużych otworach na budyń. Ciasto włożyć do piekarnika,piec 35 minut w 180 stop. Gotowe ciasto obsypać cukrem pudrem

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 2

Składniki (14)

  • CIASTO
  • żółtka jaj-3 szt
  • cukier -0,5 szkl
  • cukier waniliowy -1 opak
  • proszek do pieczenia -1/2 łyżeczki
  • margaryna -1 kost
  • mąka -3 szkl
  • NADZIENIE
  • powidła śliwkowe -1 słoik
  • budyń karmelowy -2 opak
  • mleko -3 szkl
  • cukier -2 łyżki
  • śliwki -10 szt
  • cukier puder

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka