Rejestracja / Logowanie

Truskawkowy budyń

Sposób przygotowania

Truskawki oszypułkować,umyć, osączyć na sicie. Truskawki zmiksować z 1 szkl mleka,dodać cukier,zagotować. Pozostałe mleko rozmieszać z mąką ziemniaczaną. Wlać mieszanką na gotujące się mleko,mieszając doprowadzić do zagotowania budyniu. Ugotowany budyń truskawkowy przełożyć do miseczek,udekorować truskawkami.

Mąkę rozmieszać z małą ilością zimnego mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem. Do gotującego mleka wlać zawiesinę z mąki i dokładnie mieszając zagotować. Ugotowany budyń wyporcjować, na budyniu ułożyć umyte truskawki.

Smakowało ? :-) Polub nas:

Ocena: 5
Głosów: 1

Składniki (4)

  • cukier -1,5 łyżki
  • 2 łyżki mąka ziemniaczana,
  • 200 g truskawki,
  • 1 l mleko

Komentarze

Brak komentarzy!

Komentowanie dostępne dla zarejestrowanych użytkowników

Kategorie
Przydatne linki
Wyszukiwarka